29η AGROTICA | Ενημερωτική Εκδήλωση «ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΘΡΑΚΑ»

Στο πλαίσιο της 29ης AGROTICA πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Γεωργία Άνθρακα» την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Η Gaia Επιχειρείν διοργάνωσε σε συνεργασία με την προβλεπόμενη ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης Farm Europe, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Συνεργατικό Σχηματισμό Αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία ( Ag-cluster ) μία εκδήλωση που είχε σκοπό την ενημέρωση, την ανάλυση αλλά και την παρουσίαση των πρωτοβουλιών που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων της νέας ΚΑΠ, που σχετίζονται με την Γεωργία Άνθρακα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικά στελέχη από τα κοινοτικά της ΕΕ, ανάμεσα των οποίων ο Pierre Bascou, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Christian Holzleitner, Επικεφαλής της μονάδας Οικονομίας Γης και Αφαιρέσεων Άνθρακα της Γενικής Διεύθυνσης Κλιματικής Δράσης. Εισήγηση πραγματοποίησε, ο συνιδρυτής της Farm Europe Luc Vernet. Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον Αντιπρόεδρο της Γενικής Επιτροπής Αγροτικού Συνεργατισμού της ΕΕ (COGECA) και Μέλος του ΔΣ Γαλλικού Αγροτικού Συνεταιριστικού Ομίλου EURALIS, Bernard Ader ,τέλος, ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Πρόεδρος, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε συνέχεια της εκδήλωσης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νέος Αλιάκμων», ο οποίος εφαρμόζει το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense που αναπτύσσει η NEUROPUBLIC, ενώ αποτελεί μέλος του Συνεργατικού Σχηματισμού Αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία (Ag-cluster).

Ολόκληρη την Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα Γεωργία Άνθρακα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://youtu.be/JDWXqIvf-cE

Βίντεο με στιγμιότυπα από την Εκδήλωση Ενημέρωσης και την επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νέος Αλιάκμων» στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/BGNXwFeJ7lQ