Ημερίδα για την Ανάδειξη Γεωργοδιατροφικών Προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ Κεντρικής Μακεδονίας- Blockchain-Brexit. Το πρώτο FOOD TRUCK στην 29η Detrop.

Στην ημερίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ, στην 29η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών|Detrop Boutique με θέμα την ‘Ανάδειξη Γεωργοδιατροφικών Προϊόντων ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ Κεντρικής Μακεδονίας’, παρουσιάσθηκε η τεχνολογία Blockchain για τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και οι προοπτικές των εξαγωγών, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Brexit.

Ο Πρόεδρος της ΑΣ ΠΚΜ κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, παρουσίασε 22 ενδεικτικές περιπτώσεις προϊόντων προς πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, με απώτερο στόχο την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών της Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου.

Ενδεικτικές περιπτώσεις Προϊόντων προς πιστοποίηση ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ

Τσάϊ Ολύμπου, Αγελαδινό τυρί Κρουσσίων, Πατάτα Πάϊκου, Μύδι Θερμαϊκού, Ρύζι Μακεδονίας, Κεράσια Εδέσσης, Βόειο κρέας Μακεδονίας, Αυτόχθων Χοίρος Μακεδονίας, Ξηροί καρποί Μακεδονίας, Συμπύρηνο Πέλλας, Ροδάκινο Ημαθίας, Απόσταγμα Μακεδονίας από κούμαρα, Μπούκοβο Αριδαίας, Σάλτσα Εξοχής «Τατσιμπέλ», Κεράσια Ολύμπου, Μέλι Χαλκιδικής, Τοματοπολτός Μακεδονίας, Γιδοτύρι Μακεδονίας, Βουβάλι Κερκίνης, Κάστανα Πάϊκου, Τσιπούρα – Λαβράκι Σιθωνίας, Κριθαράκι Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήριος Μπάτος κατέθεσε την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο ίδιος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνδράμουν στο όλο εγχείρημα.

Ο Πρόεδρος της ΑRATOS NET κ. Νίκος Μπογονικολός, ανέλυσε την εφαρμογή Blockchain για τα πιστοποιητικά εκπαίδευσης και κατάρτισης του αγροδιατροφικού τομέα. Οι πάροχοι εκπαιδεύσεων θα λειτουργούν ως “εκδότες” των πιστοποιητικών ενώ στη πιλοτική φάση του έργου αυτό τον ρόλο θα τον έχει η ΑΣΠΚΜ.

Η Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κ. Άννα Καλλιάνη στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία που απαιτείται για την ενδυνάμωση των ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών σχέσεων και την ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων από βρετανικές επιχειρήσεις. Συμπληρωματικά, ο κ. Αντώνης Σιούλης, εκπρόσωπος της RECO EXPORTS τόνισε ότι επιβάλλεται το Brexit να καταστεί ευκαιρία για την προώθηση των γεωργοδιατροφικών προϊόντων.

Το πρώτο FOOD TRUCK & GREEK DELI STORE παρουσιάσθηκε στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών | Detrop Boutique 22-24/02/20, από την ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Οι γεύσεις που απόλαυσαν οι επισκέπτες ήταν από αυθεντικά προϊόντα ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από τα ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ της ΑΣΠΚΜ. Η ενέργεια έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ο θεσμός των Συνεργαζόμενων Μελών της ΑΣΠΚΜ, αποσκοπεί στην ενίσχυση των εταιρειών, όσον αφορά στην παραγωγή ποιοτικότερων προϊόντων, στην υιοθέτηση καινοτόμων παραγωγικών διαδικασιών και στην προβολή των δραστηριοτήτων τους στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

Απώτερος στόχος η προβολή της ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην διεθνή αγορά.

Συνεργαζόμενα Μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

GALAXY
http://galaxygr.com/
ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ
https://rodihellas.gr/
PASSION Forest HONEY
https://passionhoney.gr/
ΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ
https://tanisiotika.gr/
ΛΥΚΑΣ
http://www.lykas.gr/
TSAKIRIS FAMILY
https://www.tsakirisfamily.gr/

KERKINI FARM
http://www.kerkinifarm.gr/
ΑΛΙΕΙΑ
https://www.alieia.com/
EURICOΜ ΕΛΛΑΣ
https://www.euricom.gr/
ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
https://farmaxalastras.gr/
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CARAVIA
https://www.facebook.com/Caravia.gr/
ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΥΔΗ
https://www.facebook.com/dimoudisbross/posts

Χορηγός Εκδήλωσης

www.nextfood-project.eu