Γουμένισσα Press Trip 16-17/10/21

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/ΠΚΜ σε συνεργασία με τους οινοποιούς της Γουμένισσας του Νομού Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε διήμερο δημοσιογραφικό ταξίδι, με τίτλο “ Γουμένισσα Press Trip ”.
 
Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ανακάλυψη της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας, με καλεσμένους δημοσιογράφους από την Αθήνα την Θεσσαλονίκη και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην διήμερη εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, το παρόν ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΚΜ κ.Κωνσταντίνος Κιλτιδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ κ. Σωτήρης Μπάτος , οι οποίοι περιηγήθηκαν στο παλαιό Μεταξουργείο Γουμένισσας από τον πάτερ Χριστόδουλο. Στη συνέχεια, συμμετείχαν στην επίσκεψη στο οινοποιείο Χατζηβαρύτη, όπου πραγματοποιήθηκε wine tasting με παραδοσιακούς οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ.
 
Μετά την οινογευσία ακολούθησε γεύμα που επιμελήθηκε η chef Αφροδίτη Γεωργιάδου, της εταιρείας ΡΑΓΙΑΝ. Το μενού ήταν βασισμένο σε τοπικά προϊόντα και πρώτες ύλες, συνδυάζοντας αρμονικά εκλεπτυσμένες γεύσεις με την παράδοση από τον Πόντο.
 
Με το πέρας εκδήλωσης ακολούθησε ξενάγηση στην γραφική κωμόπολη της Γουμένισσας.