NextFOOD Platform | Ανάπτυξη πλατφόρμας για την ανταλλαγή καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων στον αγροδιατροφικό και δασοκομικό τομέα

HORIZON2020 | NEXTFOOD, Nέα - ανακοινώσεις, Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Συνάντηση εργασίας με σκοπό την διάδοση των αποτελεσμάτων, του ευρωπαϊκού έργου NextFΟOD: “Educating the next generation of professionals in the agrifood and forestry system” πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Ιανουαρίου 2020, στην Θεσσαλονίκη.
Οι συμμετέχοντες ήταν από τα εξής πανεπιστήμια και φορείς: Agronutritional Cooperation Region Central Macedonia (Ελλάδα), Swedish University of Agricultural Sciences (Σουηδία), American Farm School (Ελλάδα), Iseki-food association (Αυστρία), Bioinstitut (Τσεχία).
Η ομάδα εργασίας επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας και διάδοσης, συμπεριλαμβανομένης μιας ιστοσελίδας, μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και του προωθητικού υλικού. Οι προσεχείς μήνες θα επικεντρωθούν στην προώθηση ενημερωτικού υλικού στο επιστημονικό και στο ευρύ κοινό.
Οι τομείς που αναλύθηκαν παρουσιάζονται παρακάτω:
Επικοινωνία, διάδοση και αξιοποίηση αποτελεσμάτων
Θέσπιση ενός στρατηγικού σχεδίου διάδοσης που θα βελτιστοποιεί την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και παραδοτέων που παράγεται από το NEXTFOOD σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο μέσω των εξής ενεργειών:
• Δημόσιος διάλογος.
• Ανάπτυξης πλατφόρμας NextFOOD PLATFORM για την ανταλλαγή καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων, μοντέλων μάθησης προσανατολισμένων προς τη δράση, από μελέτες περιπτώσεων και πρακτικές διδασκαλίας για διδάσκοντες και συμβούλους.
• Ενίσχυση της δικτύωσης με εμπλεκόμενου φορείς του αγροδιατροφικού και δασοκομικού τομέα.
Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ σπουδαστών, ακαδημαϊκών και επαγγελματιών, θα πολλαπλασιάσει τον αντίκτυπο της προηγμένης κατάρτισης του μελλοντικού επαγγελματία, προωθώντας έτσι την αειφορία και την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού και δασοκομικού τομέα της ΕΕ. Η πλατφόρμα είναι το κύριο λειτουργικό και επικοινωνιακό εργαλείο. Αυτό θα χρησιμεύσει ως τράπεζα γνώσεων που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τις υπάρχουσες γνώσεις σχετικά με τους εμπειρογνώμονες των γεωργικών ειδών διατροφής αλλά και εκείνες που θα δημιουργηθούν από το πρόγραμμα.

