Worskshop στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon2020 | NEXTFOOD : Educating the next generation of professionals in the agrifood sector

 

 

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΚΜ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEXTFOOD μαζί με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

 

  

H Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, συνδιοργάνωσαν Worskshop στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON2020 | NextFood : Educating the next generation of professionals in the agrofood sector/ nextfood-project.eu/ .

Η παρουσίαση του ευρωπαικού προγράμματος NextFood, σηματοδότησε την έναρξη του workshop, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2019, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Ολυμπία, στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Οι κύριοι ομιλητές ήταν ο Δρ. Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής ΑΤΕΙΘ, οι Project Leaders Δρ. Ηλίας Κάλφας και Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου και η Ερευνήτρια-Σύμβουλος Δρ. Χρυσάνθη Χαρατσάρη του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της ΑΓΣ. Συμμετείχαν η Δρ. Μαρία Παπαγεωργίου του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙΘ, η κα. Δάφνη Καψάλα Οικονομολόγος-Διοικητικό Στέλεχος της ΑΣ ΠΚΜ και η κα. Μαρία Σουμελίδου Συντονίστρια Επικοινωνίας του ΓΔΣΕ της ΑΓΣ. Έλαβαν το λόγο ο κ. Ανδρέας Ανθομελίδης Γεωπόνος, Υπεύθυνος Αμπελώνα Νάουσας και απόφοιτοι των ΑΤΕΙΘ.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται στην επόμενη γενιά επαγγελματιών. Ακολούθησε συζήτηση με τους προπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής και του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙΘ, όσον αφορά τον εντοπισμό των ελλείψεων στα προγράμματα σπουδών και την συν-δημιουργία νέων πρακτικών που θα οδηγήσουν στην βέλτιστη συνεργασία πανεπιστημίου και κοινωνίας, για την προαγωγή της καινοτομίας στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Η αλληλεπίδραση με τους προπτυχιακούς φοιτητές οδήγησε στις υποθέσεις ότι η μάθηση μέσω της δράσης και η συμμετοχική εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για το σχεδιασμό νέων εκπαιδευτικών συστημάτων που θα ξεπεράσουν τις προκλήσεις της αειφορίας του 21ου αιώνα.

Βασικοί Στόχοι και Δηλώσεις

Δημιουργία ενός καταλόγου δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται για την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης γεωργίας, δασοκομίας και της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Διεξαγωγή περιπτωσιακών μελετών για τον εντοπισμό κενών και αναγκών στην εκπαίδευση.

Εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, νέας διδακτέας ύλης και μεθόδων κατάρτισης.

Προσδιορισμός μέσων πολιτικής που υποστηρίζουν τη μετάβαση από μια γραμμική σε μια κυκλική προσέγγιση της μάθησης, με βάση τη δράση και τις πρακτικές μεθόδους μάθησης.

Σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε και να “ακολουθήσετε” τα κοινωνικά μας μέσα που είναι:

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

FACEBOOK | https://www.facebook.com/nextfoodinnovativescienceandeducation/

INSTAGRAM | https://www.instagram.com/nextfoodproject/

TWITTER | https://twitter.com/NextFood3

Sign In Newsletter