2η Ενημερωτική Εκδήλωση NextFOOD. Παρουσίαση Δράσεων της ΑΣ ΠΚΜ για 2021.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οργάνωσε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για τα μέλη της εκ μέρους του έργου “Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών στον αγροδιατροφικό και δασοκομικό τομέα”, με ακρωνύμιο NextFOOD το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon2020. Η συνάντηση διεξάχθηκε διαδικτυακά στην on-line πλατφόρμα TEAMS την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 11:30 π.μ -13:30 μ.μ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΒΕ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ – ΣΕΒΕ, Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ ΑΕ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αφορούσαν την υποστήριξη των μελών ΑΣ ΠΚΜ 

Συμπληρωματικά αναλυθήκαν οι δράσεις EUPHORIA και EXPERIENCE EU.

Στο πρόγραμμα EUPHORIA μπορούν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή Γαλακτοκομικών, Οινοποιεία, Συσκευαστήρια Ακτινιδίων, Κερασιών και Ροδάκινων να λάβουν μέρος σε προωθητικές ενέργειες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στο πρόγραμμα EXPERIENCE EU μπορούν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή Γαλακτοκομικών, Προϊόντων Κρέατος, Ελαιολάδου, Ξυδιών, Παράγωγων Σιτηρών και Δημητριακών, Ζαχαροπλαστικής και Παράγωγων Κακάο και Ζάχαρης, Μπύρας, Οινοποιεία, καθώς και Συσκευαστήρια Ψαριών-Οστρακοειδών, Ελιών, Καφέ και Τσαγιού να λάβουν μέρος σε επιδοτούμενες προωθητικές ενέργειες στις αγορές της Κίνας, Ιαπωνίας και Χονγκ Κονγκ.

Τα θέματα προς συζήτηση αφορούσαν επίσης της μελλοντικές δράσεις και τις ανάγκες των μελών.

Παρατίθενται οι παρουσιάσεις του καθενός έργου, που προβλήθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση:

  1. NextFOOD
  2. Experience_EU
  3. EUPHORIA