29η AGROTICA | Συμμετοχή Cluster InoFA

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας InoFA (Internet of Food Alliance) σε συνεργασία με το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής συμμετείχε στην 29η Agrotica που πραγματοποιήθηκε 20-23 Οκτωβρίου 2022, στον οποίο συνεργατικό σχηματισμό (cluster) συμμετέχει και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του cluster είναι να δημιουργήσει συνέργειες μεταξύ των συμμετεχόντων σ’αυτό και της κοινωνίας πολιτών ώστε να αναπτυχθούν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα οδηγήσουν στην βελτίωση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών εκ μέρους όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η τεχνολογική αναβάθμιση με την σειρά της θα την βοηθήσει να  αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία, την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την διατροφικές αξίες.

Το cluster επιδιώκει επίσης, τη βελτιστοποίηση του ελέγχου της μεταφοράς και αποθήκευσης των διακινούμενων στην αγροδιατροφική αλυσίδα προϊόντων ενώ μέσω της ψηφιοποίησης της πληροφορίας στα σημεία πώλησης θα παρέχεται πληρέστερη ενημέρωση στους καταναλωτές σε ζητήματα που άπτονται των ορθών διατροφικών επιλογών.

Το περίπτερο υποδέχθηκε περισσότερους από 1.300 επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του έργου με αφορμή την έναρξη της δεύτερης φάσης.