Πρωτοβουλία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΚΜ για την δημιουργία Εκθετηρίων – Ηλεκτρονικών Δημοπρατήριων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κατέθεσε αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για παραχώρηση έκτασης 17 στρεμμάτων και των εγκαταστάσεων που υφίστανται σ’ αυτήν, πλησίον της πόλης των Σερρών.

Το αίτημα υπεβλήθη για την αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων, ως εκθετηρίου αγροδιατροφικών προϊόντων σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Επιμελητηρίου Σερρών. Αυτό θα καταστεί εφικτό, με την ένταξη της όλης προσπάθειας σε αναπτυξιακό πρόγραμμα και με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου.

Η Διαχειριστική Επιτροπή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ, με απόφασή της, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Μωϋσιάδη Ιωάννη, να προβούν στις δέουσες ενέργειες για την πιλοτική εφαρμογή εκθετηρίου-ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου στο Νομό Σερρών.

Ο κ. Κ. Κιλτίδης για το όλο εγχείρημα δήλωσε:

«Το έργο εντάσσεται στο σχεδιασμό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ και των ιδρυτικών φορέων της, που με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου φιλοδοξεί να εγκαταστήσει εκθετήρια-ηλεκτρονικά δημοπρατήρια σ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ. Ο σχεδιασμός για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της ΠΚΜ επιβάλλεται να θεμελιωθεί σε ισχυρούς θεσμούς προβολής και προώθησης. Η γνώση και η βούληση θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα».