DETROPBOUTIQUE | 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας. ARTOZYMA | 8η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων

Detrop_ACRCM

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την 27η DETROP BOUTIQUE-Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας και την παράλληλη 8η ARTOZYMA – Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, όπου θα συμμετάσχει με εκθετήριο χώρο. Οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η Detrop Boutique και η Artozyma, καταλαμβάνουν φέτος εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ θα φιλοξενήσουν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις).

Ειδικότερα, η Detrop Boutique έχει συγκεντρώσει 230 εκθέτες (επιχειρήσεις και βιομηχανίες τροφίμων από όλη την χώρα), μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και αναπτύσσεται σε τέσσερα περίπτερα (8,9,10 και 12). Στην έκθεση συμμετέχουν εννέα Περιφέρειες της χώρας, η Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Detrop Boutique, υπό τον τίτλο pairing experience, απαρτίζονται από τέσσερα διαφορετικά events, εκ των οποίων το πρώτο και μεγαλύτερο είναι τα Food Bars στο περίπτερο 9. Το δεύτερο event είναι η ενότητα Cheese & Wine στο περίπτερο 8, η οποία φέτος εμπλουτίζεται και με συνοδευτικά προϊόντα. Το τρίτο event είναι η «Γωνιά των Εκθετών», ένα ευρετήριο στην είσοδο του περιπτέρου 10, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα συμμετέχοντα προϊόντα και οι παραγωγοί σε έναν φυσικό κατάλογο. Το δε τέταρτο event περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από σεφ και ειδικούς για επίκαιρα θέματα της γαστρονομίας και των τροφίμων.

Από την πλευρά της η 8η Artozyma έχει προσελκύσει 86 άμεσους εκθέτες (αύξηση κατά 37% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση) και 86 έμμεσους εκθέτες, συμμετοχές από το εξωτερικό (από Ρουμανία και Βουλγαρία), ενώ ο εκθεσιακός της χώρος έχει αυξηθεί κατά 55%. Η φετινή Artozyma φιλοξενεί ένα μεγάλο θεματικό αφιέρωμα στα προϊόντα χωρίς γλουτένη, λακτόζη, ζάχαρη, για vegan, δηλαδή όλα τα Free From

Η Artozyma φιλοξενεί παράλληλα ορισμένες από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του κλάδου της αρτοποιίας, που είναι οι εξής:

-Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα αναδείξει για δεύτερη φορά την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, που αποστολή της θα έχει να αναδείξει έξω από τα σύνορα της χώρας μας τα αρτοποιήματα του ελληνικού παραδοσιακού φούρνου. Αξίζει να αναφερθεί η εκδήλωση της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιών για προϊόντα χωρίς γλουτένη.

-Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστικής, που είναι η κορυφαία εκδήλωση των ζαχαροπλαστών της χώρας, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Artozyma.

-H ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική – Παγωτό, Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές».

Σεμινάρια με πολλά επίκαιρα ζητήματα όπως τα προζύμια ως λειτουργικός παράγοντας στην αρτοποιία και ο ρόλος τους στην διαμόρφωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, οι εναλλακτικές γλυκαντικές ύλες στην αρτοποιία και ζαχαροπλαστική αλεύρου, τα γλυκά και παγωτά ελεύθερα ζάχαρης κ.ά. 

Ενημερωτικά έντυπα εκθετών